V petek, 6. oktobra v smo učenci petih razredov obiskali varovance doma Matevža Langusa, v katerega so vključeni  otroci z različni motnjami v duševnem razvoju in drugimi dodatnimi motnjami. Dom leži na obrobju Radovljice, nekateri otroci ga obiskujejo vsak dan, nekateri pa tam tudi prebivajo v njem.
Otroci so tam deležni drugačnega pouka. Njihovi učitelji delo prilagajajo njihovim sposobnostim in zmožnostim. Ta dan smo se jim pri njihovem programu pridružili. Imajo manj različnih predmetov, mi smo se priključili  trem različnim dejavnostim.

Ena skupina je ustvarjala s pomočjo plodov, ki jih v jeseni najdemo v naravi. Z  eno skupino smo brali pravljico in jo podoživljali z lutkami. Ena skupina pa je bila v telovadnici, kjer so se učenci vsak po svojih zmožnostih razgibali. Učenci so bili našega obiska veseli.

Dan je bil tudi za nas prijeten, tudi zato, ker smo videli, kako se imajo lahko lepo tudi otroci, ki so na različne načine prizadeti in ne morejo obiskovati običajne šole tako kot mi in mislimo, da smo si to skupaj preživeto dopoldne medsebojno polepšali.

Besedilo in foto: Razredničarki

Dostopnost