Letos smo na obisk povabili dve razstavi – razstavo del Vinka Prežlja, Objanovega s Savice, ki sicer ne živi v Bohinju, in razstavo panjskih končnic, ki so nam jo iz svoje bogate zbirke posodili učenci in delavci OŠ Antona Janše Radovljica.
Rdeča nit predstavitve je bila čebela, ki je tudi glavna tema letošnjega Mednarodnega festivala alpskega cvetja. Tako smo poslikali tudi čebelnjak, ki ga je na Savici poslikal Vinko Preželj in fotografije so lepo dopolnile razstavo njegovih slik. Navdušile so nas tudi panjske končnice, ki so, kot nam je povedala ravnateljica OŠ Antona Janše, Jelena Horvat, pomemben del naše kulturne dediščine.
Sledili sta predstavitvi raziskovalne in turistične naloge. Tema raziskovalne naloge sta lan in bombaž – učenci so prehodili pot od lanu do niti in raziskali, koliko učenci naše šole poznajo temno stran bombaža. Učenci so se na regijskem tekmovanju uvrstili v naslednji krog in dosegli bronasto priznanje. Učenci pa so v turistični nalogi pripravili turistično pot, postavljeno v čas železarstva. Je krožna pot med Koprivnikom in Gorjušami in ima 7 postaj. Na državnem srečanju Turizmu pomaga lastna glava so z nalogo dosegli zlato priznanje in še posebno priznanje za najboljšo predstavitev.
Ob koncu smo uradno otvorili še šolski zeliščni vrt. Posadili smo zelišča za čaje, za kuhanje, za sirupe in medovite rastline . Vrt nam bo tako od sedaj naprej ponujal mnoge možnosti za učenje.
Vljudno vabimo vse, da si do 11. junija ogledate razstavi, vabimo pa tudi na ogled zeliščnega vrta.
Anita Zupanc

Dostopnost