IMAG0118Z učenci petih razredov smo, v okviru kolesarskega krožka, sodelovali na razpisu Varno na kolesu, ki ga prireja družba Butan plin. Učenci so od septembra do aprila izdelovali izdelke v treh različnih tematskih sklopih, ki so obsegale različne oblike ustvarjanja in učenja. Zbrati so morali nevarne prometne točke na šolskih poteh, se o tem pogovoriti s predstavnikom lokalne skupnosti, izdelati opremljeno kolo z različnih materialov in strip, ki je vključeval kolesarski izlet. Dodatne točke smo zbirali z ureditvijo kolesarskega kotička in dopolnitvijo prometno varnostnega načrta s priporočili za kolesarje. Učenci so se zelo potrudili in za vsak sklop smo težko izbrali najboljši izdelek, ki smo ga morali poslati za ocenjevanje, saj je bilo odličnih izdelkov res veliko.

Od 87 šol, ki so sodelovale na razpisu, smo dosegli odlično 6. mesto. Ker smo se uvrstili v finale, smo bili povabljeni na zaključno slavnostno podelitev v Ljubljano. Prejeli smo denarno donacijo v vrednosti 500 evrov, vsak učenec pa tudi zvezek, odsevnik, lučko in majico.

Po koncu uradnega dela so se učenci podali na raziskovanje različnih kolesarskih kotičkov in se preizkusili v številnih prometno-kolesarskih vsebinah, utrjevali svoja znanja in sposobnosti v polžji vožnji, spretnostnem poligonu in tako spoznavali različne stile in načine kolesarjenja.

Mentorica Monika Zupanc

Dostopnost