V soboto, 27. 2. 2016 smo se z nadarjenimi učenci udeležili 4. festivala prihodnosti, ki je potekal na OŠ Orehek. Po uvodni predstavitvi nas je pozdravil slavni slovenski kuhar Bine Volčič, ki ga poznamo iz šova Gostilna išče šefa. Po njegovi predstavitvi so se učenci udeležili različnih delavnic. Nekateri so se zabavali z različnimi naravoslovnimi vsebinami, drugi so nadgrajevali svoje znanje s področja družboslovja.
Nekaj vtisov učencev:
“Udeležila sem se delavnice potovanje po Grčiji. Bilo je zanimivo, spoznali smo grško pisavo, govorili o Herkulesu, njegovih spopadih ter risali na krožnike.” (Urška N.)
“Tudi jaz sem se udeležila te delavnice. Prekrasno je bilo tudi, ko nas je presenetil Bine Volčič-najboljši slovenski kuhar. Vse skupaj je bilo zanimivo in ostali mi bojo lepi spomini.” (Nuša P.)
“Bila sem na delavnici pri kateri smo spekli in naredili veliko jedi. Bilo je slastno in okusno. Najbolj mi je bilo všeč, ko je prišel Bine Volčič. ” (Nika M.)
“Tudi jaz sem se udeležila kulinarične delavnice. Pripravili smo veliko jedi, od katerih mi je bila najboljša sladica v kozarcu. Imela sem se enkratno in bi rada še kdaj šla tja.” (Tinkara B.)
“Izdelovanje rakete mi je bilo zabavno, ker tega še nisem poskusil. Rakete bom še sam izpopolnil.” (Kristjan K.)
Udeležil sem se delavnice razvedrilna matematika. Pogovarjali smo se o poliedrih. Naučil sem se marsikaj zanimivega.” (Marko C.)

Mentorice: Lucija Markelj Jensko, Urška Beznik, Monika Zupanc

 

 

Dostopnost