Logotip_Shema_solsko_sadje_zelenjava_300Naša šola je tudi  v šolskem letu 2015/2016  vključena v evropski projekt SŠSZ  in to že 6. leto.
Na šoli bomo izvajali projekt od septembra do junija. Enkrat tedensko bomo učencem poleg redne prehrane ponudili sezonsko sadje in zelenjavo. Trudili se bomo ponuditi lokalno pridelano sadje in z elenjavo.

Pri izbiri sadja in zelenjave smo omejeni na naslednja živila:

SADJE: lešniki, orehi, fige, mandarine, grozdje, melone, lubenice, jabolka, hruške, marelice, češnje, višnje, breskve, nektarine, slive, kaki, kivi, jagode, maline, borovnice, črni ribez in rdeči ribez
ZELENJAVA: paprika, bučke, paradižnik, zelje, kolerabica, cvetača, korenje, rdeča redkvica, zelena (stebelna), repa, redkev, kumare, komarček, šparglji, kislo zelje in kisla repa. Zavedamo se pomena zdrave prehrane za otrokov razvoj in pomena uživanja sadja in zelenjave.

                                                                                                       Pavlina Zorman

Dostopnost