Digitalna tehnologija je vseprisotna in ima velik vpliv na življenja nas in naših otrok. Staršem primanjkuje izkušenj glede vzgoje ob digitalni tehnologiji, zato jih je tega precej strah. Nezaupljivi so do aplikacij, ki jih ne poznajo, prestrašeni zaradi epidemije sekstinga in poplave selfijev ter popolnoma nepripravljeni na prihajajoče novosti. Želeli bi si pravil v zvezi z uporabo digitalnih naprav, a knjižice z navodili za starše ni.

Da bi dobili nekaj koristnih informacij,  vas vabimo na predavanje Vzgoja v digitalni dobi, ki ga bo izvedla specialna pedagoginja Mojca Gluk, ki je sodelovala pri prevajanju knjige z istoimenskim naslovom. Predavanje, ki je namenjeno staršem vseh učencev, bo v četrtek, 19. 11. 2015 ob 17.00 uri v avli šole in  bo poskušalo  odgovoriti vsaj na nekatere dileme in vprašanja kot so:


– kdaj naj otrok dobi svoj prvi mobilni telefon;
– kdaj otroci v različnih starostnih obdobjih ob zaslonski tehnologiji preživijo preveč časa;
– kaj otroci dejansko počnejo vse te ure, ko so na spletu;
– kako tehnologija vpliva na družbeni, čustveni in kognitivni razvoj otroka;
– katere aplikacije in igre pripomorejo k boljšim umskim sposobnostim in dajo otrokom priložnost, da so ustvarjalni;
– kako starševske navade v zvezi z digitalno tehnologijo vplivajo na otroke;
– kako postaviti meje, ki jih bo lahko sprejela vsa družina

Pred digitalno tehnologijo sicer lahko bežite, uiti pa ji ne morete. Raje ustvarite družinski načrt in uvedite družinska pravila glede uporabe digitalne tehnologije ter tako zagotovite, da bo imela pozitiven vpliv na razvoj vašega otroka.

Po predavanju bodo pogovorne ure.
Vljudno vas vabimo, da se udeležite tako predavanja kot pogovornih ur.

Dostopnost