Atletika je z bogastvom temeljnih gibalnih vsebin še vedno kraljica športov. Spremembe so včasih dobrodošle in nobeden od naših nadobudnih atletov ni imel nič proti, da smo se tokrat na medobčinsko tekmovanje odpeljali v Radovljico. Tam imajo poleg OŠ Antona Tomaža Linharta zelo lep atletski stadion, ki omogoča super izvedbo tekmovanj te vrste. Kar 45 učenk in učencev je zastopalo našo šolo. Nekateri so imeli visoke cilje, drugi so odšli »pridobivati izkušnje«, prav vsi pa so se v svojih nastopih potrudili po svojih najboljših močeh. Torek, 9. maja, je bil zato pravi mali praznik športa.

Ker je šlo za tekmovanje, so bili na koncu najbolj v ospredju tisti, ki jim je uspelo priti na zmagovalni oder, teh pa ni bilo tako malo. Med starejšimi učenci sta uspela zmagati Marcel Preželj v teku na 60m in Neja Jakopič v suvanju krogle. Drugi mesti sta si na 60m pritekla Tim Korošec in Iza Klešnik, z odličnim metom prek 60m, pa je do drugega mesta prišel tudi Til Holzbauer v metu žvižgača. Tretja mesta so osvojili Gaber Jurković in Zala Medja v skoku v daljino, Julija Jeklar v skoku v višino in Žiga Žmitek v suvanju krogle.

Tudi mlajši učenci so imeli uspešen dan. Na drugo mesto je skočila Nika Rink v skoku v daljino, kot brzovlak pa je na 300m tekla Manca Cesar in bila, tako kot svoja kolegica, prav tako druga.

Za piko na i so v zadnji in morda tudi najbolj prestižni disciplini dneva poskrbeli naši fantje, ki so v štafeti 4x100m zmagali. Nastopili so v postavi Marcel Preželj, Jure Zakrajšek, Gaber Jurković in Tim Korošec.

Ne dvomimo, da se bodo naši učenci in učenke odlično odrezali tudi na regijskem tekmovanju, ki bo potekalo v torek, 23. maja, na atletskem stadionu v Kranju. Pesti za naše super športnike lahko držite že sedaj.

Vsem učencem in učenkam iskreno čestitamo!

Avtor besedila in slik: Nejc Pogačnik

Dostopnost