Nekateri smo že komaj čakali, da bo tu oktober, lepo vreme in čas za šolo v naravi na Komni. Zjutraj smo se zbrali pri Koči na Savici in po uvodnem pozdravu in nekaj navodilih kaj kmalu zagrizli v strmino komnske mulatjere. 48 ovinkov je minilo kot bi mignil, prvič smo zagledali Dom na Komni in ga hitro tudi dosegli. S svojo hitrostjo smo presenetili vse, še najbolj pa sami sebe.

Sledilo je nekaj formalnosti, kosilo in že smo bili na poti proti planini Na Kraju, kjer smo spoznavali delovanje svojega srca, določali azimut, ponovili znanje o prvi pomoči, se naučili nekaj novih vozlov, risali z ogljem in se vrnili v čas prve svetovne vojne. Ker smo bili lirično zelo razpoloženi, smo pred odhodom nazaj napisali še nekaj haikujev.

Po večerji smo poslušali kar dve predavanji – eno potopisno in drugo o varnosti v gorah. Ogledali smo si tudi filmčke naših gorskih reševalcev. Pred spanjem smo opazovali še zvezdnato nebo nad nami, spoznali nekaj večjih ozvezdij in planetov. V hribih so zvezde res bližje, praktično na dosegu roke. Tik pred spanjem smo še izvedeli, kaj nas čaka jutri in kaj vse potrebujemo, da ne bomo na turi lačni, žejni, da nas ne bo zeblo in žulilo.

Zanimiv dan, poln dogodivščin in posledično bo noč kar prehitro minila.

Se slišimo jutri.

Avtor: devetošolci

Dostopnost