V ponedeljek, 9. 5. 2022, je v Šenčurju potekalo državno osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju. Našo šolo je na tekmovanju zastopalo 6 učencev in 1 učenka. Tekmovanje je potekalo preko celotnega dneva, saj je bilo vseh tekmovalcev in tekmovalk več kot 300.
Naši učenci so se odrezali odlično. V kategoriji mlajših brez licence se je Ožbej Sodja uvrstil na 4. mesto, Tevž Alič na 5. mesto, Matevž Zupanc na 8. mesto ter Urban Božnar na 21. mesto. Ožbeju, Tevžu in Matevžu je do medalje zmanjkalo le nekaj sekund, saj so vsi dosegli enako višino kot tretje uvrščeni. Moči jim je zmanjkalo tik pod vrhom smeri. Nika Rink je odlično plezala v kategoriji mlajših učenk brez licence in si priplezala 8. mesto. Tudi njej je do medalje zmanjkalo le nekaj sekund, saj je dosegla enako višino kot drugo in tretje uvrščeni. Omeniti velja, da bodo imeli vsi razen Ožbeja možnost v isti kategoriji nastopiti tudi drugo leto, saj so bili eno leto mlajši od konkurence.
Kot zadnja sta se s steno v kategoriji starejši brez licence spoprijela Rok Stare in Matevž Andrej Markun. Oba sta dosegla približno isto višino, kar je bilo dovolj za Matevževo 10. mesto in Rokovo 28. mesto.

Vsem učencem in učenki na tem mestu še enkrat čestitamo za super predstave v vertikali in jim želimo veliko uspešnih nastopov tudi v prihodnje.

 

Dostopnost