Bonton
Projekt: Vzpostavitev pogojev za eko regijo BO JA

Projekt: Vzpostavitev pogojev za eko regijo BO JA

Naša šola je bila v zadnjem letu vključena v projekt Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA. V 1. fazi je šola kot partner izvedla več mikro pilotnih projektov s katerimi želimo povečati promocijo ekološke hrane med učenci in zaposlenimi. Z učenci smo izvedli ogled dobrih praks EKO kmetij v Bohinju, za vzpostavitev ekološkega vrta smo nakupili vrtnarsko opremo in ekološke sadike, s čimer smo s praktičnim znanjem vzpodbujali in promovirali samooskrben ekološki način pridelave hrane med učenci. Izvedenih je bilo več ekoloških dni, kjer so se  predstavile ekološke kmetije, ter na jedilnik dodatno vključevali ekološka živila. Skupaj s partnerji projekta Janez Loncnar, Ekološka kmetija pr’Tonejovc in zunanjim izvajalcem Nonina špajza smo poskrbeli za več ekoloških dni na osnovni šoli. Vzporedno s potekom projekta je naša šola aktivno sodelovala tudi pri vzpostavitvi akcijskega načrta in izobraževalnih, svetovalnih in kuharskih delavnic na temo samooskrbe.

Koristne povezave:

https://www.las-gorenjskakosarica.si/vzpostavitev-pogojev-za-eko-regijo-bo-ja/

Evropska komisija, EKSRP

Program razvoja podeželja

 

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Zveza društev diabetikov Slovenije že petindvajseto leto zapored organizira tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Kljub temu, da se priznanje na šteje za Zoisovo štipendijo, je med mladimi še vedno zanimanje.  Mladi se zavedajo, da jim bo na življenjski poti in ob skrbi za zdravje, poznavanje vzrokov in posledic te bolezni, napotilo za čim bolj zdrav način življenja.

Šolskega tekmovanja se je udeležilo 12 učencev iz 8. in 9. razreda. 

Bronasto priznanje so prejeli devetošolci in sicer: Ela Markelj, Sara Koren, Eva Colja Obiako in Lev Krkoč.

Na državno tekmovanje sta se uvrstili Sara Koren in Eva Colja Obiako. Eva je dobitnica srebrnega priznanja, Sari pa je do priznanja zmanjkala le 1 točka.

Dobitnici priznanja in vsem tekmovalcem iskreno čestitam.

Mentorica  Urška Beznik

BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM

BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM

V soboto dopoldne, 2. 12. 2023, vas vabimo na BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM.

Naredili smo mila, uhane, zapestnice, voščilnice… Na voljo bodo izdelki iz gline – božični okraski, podstavki za zajemalko, angelčki …

Prostovoljni prispevki za izdelke bodo namenjeni Šolskemu skladu za socialno pomoč in nadstandard učencev naše šole.

Pridite na našo stojnico v trgovino Mercator in podprite naš trud in delo. Se vidimo!

Alenka Rozman

Medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

Medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

V ponedeljek, 20. 11. 2023, je v Lescah potekalo medobčinsko prvenstvo v nogometu za starejše učence. Tekmovanje je potekalo v OŠ Frana Saleškega Finžgarja v Lescah. Učenci naše šole so se odrezali zelo dobro, saj so dosegli  2. mesto. Ekipo so sestavljali Marcel Preželj, Anže Habe, Gal Kovačič, Ožbej Sodja iz 9. b razreda, Miha Mencinger, Ben Žvan, Matevž Tancar iz 8.a razreda in Nejc Vesek iz 8. b razreda.

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos smo na naši šoli obeležili dan slovenske hrane s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe. Prvo šolsko uro smo vsi učenci pozajtrkovali zajtrk, ki ga sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla. Na hodnikih šole pa smo izobesili misli o pomembnosti zajtrka. 

foto: Ksenja Ašič

Arhivi

Dostopnost