Bonton
Vsaka vas ima svoj glas

Vsaka vas ima svoj glas

Prireditev ob dnevu državnosti na zadnji šolski dan je bila posvečena državi Sloveniji in njenim zvenečim narečjem. Naslovili smo jo Vsaka vas ima svoj glas. Potovali smo po krajih vseh slovenskih narečnih skupin, spoznali njihove največje zanimivosti in prisluhnili raznolikosti melodij govora. Za glasbene in vsebinske točke so poskrbeli posamezni razredi, mladinski pevski zbor in učitelji.

Pisanost talentov in doseženih uspehov nas je popeljala v zaslužene počitnice.

Ksenja Ašič, Martina Kalita, Urša Rožič,  Nataša Stare in Marta Volf Trojer

Zlato priznanje na srečanju mladih raziskovalcev srednjih in osnovnih šol Slovenije 2022

Zlato priznanje na srečanju mladih raziskovalcev srednjih in osnovnih šol Slovenije 2022

7. aprila letos je v organizaciji Biotehniškega centra Naklo potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev, ki je bilo izvedeno na daljavo. Naša šola se je predstavila z dvema raziskovalnima nalogama, v obeh so sodelovali učenci 8. razreda. Anja Režek, Jure Kralj in Vasja Zupanc so raziskovali na področju biologije, Zala Medja in Matej Kalita pa na področju geografije. Vsi so uspešno predstavili nalogo in odgovarjali na vprašanja komisije.

Zala in Matej sta se uspela uvrstiti tudi na državno srečanje, ki je potekalo 16. 5. 2022 v Murski Soboti. Na zagovoru sta naredila odličen vtis in s prvim mestom postala tudi dobitnika zlatega priznanja. Poleg odličnih praktičnih nagrad sta se junija udeležila še svečane podelitve priznanj v Cankarjevem domu.

Vsem raziskovalcem čestitke za opravljeno delo in veliko mero vztrajnosti. Zahvala pa tudi vsem ostalim učencem, ki so sodelovali v raziskavah. Obe nalogi si lahko tudi preberete.

Zala Medja in Matej Kalita: Uporaba zemljevidov in navigacijskih naprav za beleženje poti

Jure Kralj, Anja Režek in Vasja Zupanc: Kako različni dejavniki vplivajo na reakcijski čas?

Mentorici: Barbara Vevar in Nataša Mrak

Verižne zgodbe v slovenčini

Verižne zgodbe v slovenčini

Pripravili so jih učenci podružnične šole v Srednji vasi v sklopu dela pri  podaljšanem bivanju. 

Arhivi

Dostopnost