… zato se nismo preveč obremenjevali z oblakom, ki je občasno kvaril vzdušje na Voglu. Jutranji pogled na spletne kamere našega največjega smučišča je bil zelo vzpodbuden, saj je kazalo, da smo ponovno zadeli z dnevom. No kaj hitro se je nad smučišče prikradel oblak, ki pa ni zmotil našega razpoloženja, kot vidite na video kompilaciji ene izmed skupin, ki je imela za nalogo posneti dogajanje. Naši kolegi v dolini so bili na smučišču Kozji hrbet, kjer so pilili tehniko svojega smučanja, da se nam bodo lahko nemara že prihodnje leto pridružili na Voglu. Tudi oni so se imeli lepo.

Za pohodnike pa je bilo tokrat vse drugače. Vajeni pohodov po zgornji bohinjski dolini, so se tokrat podali v neznano. Z vlakom so že navsezgodaj odšli proti Mostu na Soči, kjer jih je lokalni vodnik, učitelj športa na OŠ Podbrdo, s katero super sodelujemo, popeljal na razgledišče Senica. Sama pot ni pretirano dolga, je pa toliko bolj strma, zato jim je misel večkrat ušla na domačo Rudnico, ki s svojo strmino tudi na razočara. Na vrhu so občudovali enega lepših pogledov na reko Sočo. Morda je enak razgled nekoč imel tudi Simon Gregorčič. znani slovenski pesnik, ki je doma iz teh krajev.

Za nami je torej tudi drugi zimski športni dan. Skoraj v naravo smo odpeljali skoraj 200 učenk in učencev, ki jih je spremljalo 18 učiteljev spremljevalcev. Do nas čaka še en vsesplošni športni dan in sicer priljubljena Orientacija ob samem koncu šolskega leta.

Avtor besedila: Nejc Pogačnik

Avtorji slik: učitelji spremljevalci

 


Dostopnost