V letošnjem šolskem letu smo bili deležni  dveh tradicionalnih zajtrkov.  Prvega so si učenci pripravili sami, ker smo bili ob Dnevu slovenske hrane doma, drugega pa smo zaužili v šoli v petek, 11. junija. Postrežen je bil kruh, ki ga je spekla domačinka Marija Žvan in je bil pečen v krušni peči, namazali smo bohinjsko maslo iz Sirarne v Srednji vasi,  pili bohinjsko ekološko mleko iz kmetije Pr, Tonejc,  jabolka smo dobili iz nam najbližjega sadovnjaka v Resju.  V vrtcu smo na kruh namazali bohinjski med  čebelarja Antona, v šoli pa smo zaradi lažje delitve, strogih ukrepov NIJZ  in zaradi pomankanja medu v Bohinju, razdelili medenke, v kateri se je skrival slovenski med.

V tem letu smo izvedli številne dejavnosti, s pomočjo katerih smo učencem približali pomen čebel, lokalne samooskrbe in trajnostnega načina življenja. To je tudi način, da povezujemo delo lokalnih in slovenskih  pridelovalcev in predelovalcev z našimi  učenci.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem bohinjskim kmetom in čebelarjem, s katerimi že vrsto let zgledno sodelujemo, hkrati pa vabim vse, ki bi bili  pripravljeni sodelovati s šolo, da se nam s svojo ponudbo izdelkov javijo na naslov urska.beznik@osbohinj.si .

Organizatorka  prehrane: Urška Beznik

Dostopnost