Male sive celice so tekmovanje, na katerem tekmujejo učenci 7., 8. in 9. razredov v znanju iz različnih področij; od glasbe, matematike, kemije, fizike, geografije do orientacije in še kaj.

Tekmovanje se začne septembra, ko se osnovne šole lahko udeležijo predtekmovanj in sicer vsaka šola z največ dvema ekipama. Na naši šoli se je predtekmovanja udeležila ena ekipa in sicer Neža Zupan 7. b, Erazem Markič 8. b in Benjamin Gašperin 9. b. Učenci so

si zelo različni in hkrati pa se odlično dopolnjujejo in usklajujejo. Moram poudariti, da kljub temu, da je Benjamin najstarejši in s tem pravimo, da je »najmodrejši«, to ne pomeni, da sta Neža in Erazem v ozadju. Vsi trije odlično sodelujejo in se dopolnjujejo. Pri vseh treh lahko občudujemo široko znanje, razgledanost, ki ni vedno pogojena z učno snovjo v šoli.

Na predtekmovanju na osnovni šoli Naklo so bili uspešni in tako so se udeležili nadaljnjega tekmovanja s snemanjem v Ljubljani, ki je potekalo včeraj, 26. 11. popoldne.

S seboj so povabili tudi 35 navijačev, ki so se odlično odrezali z navijanjem, pomočjo, ki so jo nudili tekmovalcem in s spodbudnimi plakati, ki so jih pripravili.

Studio je bil nekaj novega in zanimivega za nas vse. Tekmovalci so najprej malo povadili, spoznali so se tudi s pravili v studiu. Samo snemanje je bilo tudi zanimivo in dolgo. Nismo si predstavljali, da lahko traja tako dolgo, da se posname oddaja; prekinitve, popravljanje, ponavljanje, …. Vzdušje je bilo napeto, saj nasprotnik ni bil od muh. V preteklih letih so bili tekmovalci OŠ France Bevk iz Ljubljane že tretji v državi na tem tekmovanju. Kljub temu, se naša trojka ni zmedla ali zelo dolgo razmišljala pri vprašanjih. Kar izstrelili so odgovore in to je bilo to. Dosegli so 76 točk in s tem so se uvrstili na naslednje snemanje, ki bo enkrat v februarju.

Najprej pa ste vsi vabljeni, da si ogledate oddajo MSC v soboto, 21. 12. na TV Slovenija. Upam, da vam bo šlo pri odgovorih tako dobro, kot naši zmagovalni trojki.

Iskrene čestitek tekmovalcem in tudi navijačem za fair play.

mentorica Nataša Stare

Dostopnost